crveni ruž

Instant 3u1 Make Up with La Visagista – Crveni ruž

Ako ne volite da nosite crveni karmin na usnama i ako ste ikada pomislile da vam neće zatrebati, varate se! Sigurne smo da svaka od vas ima u svom neseseru neku nijansu crvenog ruža. Da li znate za šta ga još možete upotrebiti?

Karmin ima veoma bogatu istoriju. Krenuvši od antičkog doba, kada su karmini pravljeni od gline, kamenja, oraha, algi, školjki, ulja i masti životinjskog porekla, pa sve do danas kada se, sastavljeni od brojnih kozmetičkih sirovina, izlivaju u posebne kalupe i pakuju u sva ta neodoljiva pakovanja.

crveni ruž

Simbol ženstvenosti, ali moći i statusa, u ta davna vremena nosile su popularne dame iz visokog društva, filmske zvezde, princeze i kraljice. Nosili su ga i muškarci, u starom Egiptu kako bi istakli svoje plemićko poreklo.
Davne 1828. godine kompanija Guerlain izbacila je na tržište prvi komercijalni karmin u formi kreme za usne. Prvi karmin u tubi, ista kompanija proizvela je 1870. godine. Nosio je naziv „Ne m’oublie pas“ u prevodu „Ne zaboravi me“.
Max Factor je početkom 20ih godina prošlog veka kreirao kolekciju karmina. Tada pravi hit postaju mirisni karmini, a najtraženiji među njima bio je karmin sa aromom trešnje. Ubrzo je Revlon lansirao svoj ruž, zatim Dior. Sa ekspanzijom kozmetičke industrije širila se paleta boja i nijansi, a isto tako je rasla kreativnost u izradi pakovanja.

Crveni ruž – njegova primarna namena
Ne gajite predrasude da vam crveni karmin ne stoji! Oslobodite se svih stega, odaberite sebi odgovarajuću nijansu, nanesite ga četkicom, aplikatorom ili prstima (ako imate tanke usne), obojite sebi dan i razvucite osmeh.

crveni ruž

Kako bi ruž duže trajao, nanesite pre njega olovku za usne u istoj boji.

Za one koje nemaju naviku stalno da popravljaju ruž, pa ga iz tog razloga i ne stavljaju, probajte nove formule mat ruževa koji stoje na usnama čitav dan a mogu se nabaviti po pristupačnim cenama (npr. Aura Matte Lip Cream, 535rsd).

 

Zarumenite obraze crvenkastim nijansama karmina

Ako i dalje odbijate da ga nosite na usnama, upotrebite ga za druge delove lica. Na primer, umesto rumenila. Osvežite vaše jagodice! Dodajte im crveni karmin kao rumenilo. Crvenkasto rumenilo pristaje svim bojama kose i tena. Jednostavno je, posluzite se prstima i dobro ga ublendirajte. I setite se da su to naše mame i bake redovno radile.

Trend koji ne jenjava – vatreni tonovi na očima

crveni ruž

Da li ste ikada nosile crvenu senku?

Ispratite veliki trend crvenkasto-bakarnih tonova na očima. I za ovo možete upotrebiti crveni ruž. Vaše oči zavoleće tople tonove na kapcima.

Malo crvenog ruža nanesite na spoljašnji ugao oka, ublendirajte i razvlačite prstima ka spolja. Efekat će biti još veći ako pomešate sa nekom zlatnom ili tamnijom senkom. Crvenu kremastu senku možete naneti i na donje kapke, ali kako bi se izbegao efekat umornih očiju, obavezno na podočnjake nanesite korektor, a po želji dodajte i
braon/crveni kreon za oči i sve obavezno ublendajte.

Mi smo odabrale naše L’oreal favorite iz ekskluzivne linije Pure Red karmina: Blake’s Pure Red i Freida’s Pure Red. Više ih nema u prodaji, ali slične nijanse svakako možete pronaći u njihovom asortimanu.

crveni ruž

Ako verno pratite novitete na našem tržištu sigurno ste se obradovale i novoj ekskluzivnoj liniji L’oreal&Balmain ruževa.

Razmislite još jednom da li ćete se tako lako odreći crvenog ruža, a ako i dalje niste sigurne kako biste odradile ove korake ili kako bi to na nekome izgledalo, spremile smo i video za vas.

 

Pišite nam vaše komentare, sugestije, kao i to šta biste želele da čitate na našem blogu. Ostanite uz nas! Spremamo vam mnoge zanimljivosti iz magičnog sveta šminke, koji svakodnevno raste i menja se.

With Love,
La Visagista

Leave a comment