Draping

Početak i kraj šminkanja – Draping tehnika

Može li se šminkanje svesti na dva pokreta? Šta je potrebno za trunkicu blistavosti na licu? Da li smo u moru istovetnih našminkanih lica poželeli neki novi trend koji će uneti malo svežine? Da li nam se neke zaboravljene tehnike šminkanja, poput draping tehnike vraćaju na beauty scenu?
Sa veoma bogatom istorijom, draping tehnika seže još iz 60ih i 70ih godina, kada su make up umetnici mešanjem boja dobijali savršene nijanse rumenila. Svoj vrhunac ova tehnika je doživela zahvaljujući poznatom američkom šminkeru Way Bandyju, koji je ovom tehnikom želeo da stvori efekat „otkrivanja zavese“, tačnije lica na pravim mestima. U to vreme bio je jedan od najbolje plaćenih umetnika, a bez „draping-a“ nisu prolazila ni jedna modna snimanja.
Nakon njegove smrti, „draping“ pada u zaborav. Izgleda da se poznati dizajner Marc Jacobs dosetio svega i svojoj beauty kolekciji dodao je rumenilo – Air Blush Soft Glow Duo, sa kojim se može postići savršeni „draping“. Još par poznatih make up brendova ispratili su ove korake.
Svoj veliki come back ova tehnika je doživela i na svetskim modnim pistama, odakle nam na društvenim mrežama dolazi ogroman broj osveženih, blistavih lica i odakle nam se upravo diktira stari-novi trend blistav i svež ten.

Kako konturisati lice rumenilom?

Za konturisanje obraza potrebna su dva rumenila iste boje, ali različitih nijansi. Tamnija nijansa rumenila ide po ivici jagodica, a na samom vrhu svetlija nijansa s kojom treba „omekšati“ oštre linije rumenila, i sve to lepo ublendati.

Draping

 

Beauty znalci preporučuju nanošenje rumenila na području završetka obrva i blagi trag na bradi. La Visagista vam toplo preporučuje da malo rumenila ublendate i na arkadi, kako bi vaše oči postale vizuelno podignute i dodatno istaknute.

Može li neki trend biti poželjniji od onoga koji obezbeđuje blistav izgled uz minimalno truda? Od preumornog i nenaspavanog do svežeg i očaravajućeg lica, bez daljih koraka u šminkanju, kao početni i završni potez – draping.

With Love,
La Visagista

Leave a comment