profesionalno šminkanje

Profesionalno šminkanje i šta treba da znate?

Zahvaljujući tutorijalima i blogovima danas je svaka devojka itekako upućena u svet šminkanja i dovoljno vešta da ulepša sebe. Ipak, za važne dogadjaje, svadbe, mature, rođendane okrećemo se profesionalcima. Oni najbolje znaju da dodatno istaknu našu lepotu, zato im treba verovati i prepustiti im se. Ali postoje neke stvari koje treba imati na umu kada idete na profesionalno šminkanje. Pa da ih prođemo sve zajedno.

Budite pažljive prilikom odabira

 

Zahvaljujući Instagramu možete lepo da se informišete o vašem potencijalnom šminkeru. Imate mogućnost da vidite radove, šminku koju koristi, kao i komentare drugih koji su već isprobali datog šminkera. Imajte na umu i to da je instagram jedno, a realnost nešto drugo, zato se instagramu ne može 100% verovati.

Ako imate priliku obavezno pitajte šminkera koju šminku koristi, ipak je to vaše lice i bitno je da znate i da vodite računa šta stavljate na isto. Naročito danas kada postoji toliko kopija poznatih stranih brendova koje je teško razlikovati od originala.

Preporuka je uvek poželjna, posebno ako dolazi od vama pouzdane osobe. Tako ćete se lakše i odlučiti za šminkera. Kada imate bitan dogadjaj, na primer svoje venčanje, obavezno zakažite probno šminkanje.

 

Ispoštujte dogovoreno vreme

 

Kada je sezona svadbi i matura većina šminkera je mesecima unazad zauzeta. Zato je neophodno da na vreme rešite pitanje šminkera za vama bitan datum. Kada se dogovorite oko termina šminkanja, trudite se da to vreme i ispoštujete. Kašnjenja nisu nikako poželjna! Ne samo što to odaje utisak da ste neodgovorna ili neorganizovana osoba, već remetite raspored nekome ko je u svom poslu dobro organizovan. Samim tim, imajte na umu da niste jedini tog dana došli na šminkanje. A i jako je lepo kada cenite tuđe vreme.

Ukoliko odustanete od šminkanja na vreme obavestite svog šminkera o tome. Možda neko već čeka da se neki termin oslobodi.

 

Kozmetički tretmani lica neposredno pre šminkanja nisu poželjni

 

Posetu kozmetičaru isplanirajte bar nedelju dana pre zakazanog šminkanja, kako bi se vaša koža smirila za to vreme. Nikad se ne zna kako koža može odreagovati nakon tretmana. Negujte vašu kožu! Što više vremena posvetite nezi, manje ćete vremena posvetiti šminkanju. Lepa koža je zdrava i negovana koža! A na takvoj koži i minimalna šminka može izgledati savršeno.

Problemi sa kožom su svakodnevnica većine devojaka, a šminkeri su tu da sve nepravilnosti na koži sakriju. Pre šminkanja obavestite svog šminkera ako imate bilo kakav problem sa kožom, kako bi on mogao da pripremi dodatnu količinu materijala za jednokratnu upotrebu.

 

Sarađujte sa šminkerom

 

Kad kažemo saradnja, mislimo na to da verujete svom šminkeru, da budete mirne i strpljive dok proces šminkanja traje, da budete realne u svojim očekivanjima. Pravi šminker će istaći vaš najlepši deo lica i dodatno ga naglasiti. Poenta šminkanja je ulepšavanje, a ne drastična transformacija.

Sarađujte dok vas neko šminka. Ne postavljajte mnogo pitanja, ne telefonirajte i ne kuckajte poruke. Isto tako, nemojte da ustajete sa stolice dok vas neko šminka kako biste „završile“ nešto. Tako odugovlačite proces šminkanja, što odmah za sobom povlači i najvažniju stavku koju smo već navele, vreme.

Budite realne kada su očekivanja u pitanju. Ne može ista šminka stajati vama i nekoj poznatoj ličnosti. Iz prostog razloga zato što nismo svi isti, nemamo iste crte i oblik lica. Imajte na umu i to da je moć photoshopa veoma velika.

Poslušajte savete šminkera, naročito ako iza njega stoji dugogodišnji rad i bogato iskustvo.

 

Nešto od svoje šminke neka vam bude pri ruci

 

Šminka koju uradi profesionalni šminker uglavnom stoji ceo dan. Ipak od nekih (ne)predvidivih situacija se treba osigurati, zato uvek sa sobom ponesite nešto od vaše šminke. To može biti ruž koji trenutno nosite na usnama, puder za setovanje, bronzer ili rumenilo, eventualno lepak za trepavice.

 

Kada izaberete pravog šminkera neće biti potrebe da se plašite ili brinete kako ćete na kraju izgledati. Vaše je da ispoštujete dogovoreno vreme i da se prepustite majstoru svog zanata, tako će se i samo šminkanje pretvoriti u jedno divno uživanje.

 

With Love,

La Visagista

Leave a comment